top of page
Cambussa.png
Zoeken

Overkom je faalangst door je “ik kan het” -kracht te vergroten.
Over het algemeen zijn wij mensen van nature niet erg avontuurlijk ingesteld. We laten ons allemaal in meerdere of mindere mate leiden door de angst te falen, de angst voor het onbekende en de onwil te veranderen.Daardoor zijn we zeer beperkt en belemmeren we onszelf te winnen. We zijn om te beginnen al niet bereid beslissingen te nemen en als we ze toch nemen, zijn ze vaak niet zo proactief als ze zouden moeten zijn.

Wanneer we weinig zelfvertrouwen hebben, is het ons natuurlijke instinct om ons verre te houden van situaties waarin we iets zouden moeten doen. En we vinden voor onszelf de excuses om bepaalde situaties en confrontaties inderdaad niet aan te gaan. We willen natuurlijk geen verder bewijs voor ons falen waardoor we ons nog slechter zouden gaan voelen. Maar dat werkt niet echt; we geven zodoende juist toe aan zelfmedelijden omdat we het niet eens proberen. Wanneer we situaties uit de weg gaan omdat we bang zijn om te falen in plaats van te proberen, onthoudt onze geest dat optreden echter toch als een mislukking.

Wanneer we iemand zien die het heeft geprobeerd maar die heeft gefaald, misschien een vriend of vriendin die een eigen bedrijf probeerde te beginnen of een collega die de firma heeft verlaten maar niet tevreden is met zijn nieuwe baan, beschouwen we dat als bewijs dat we moeten blijven vasthouden aan wat we hebben. Maar de meeste mensen zeggen eerder “had ik maar” dan “ik zou willen dat ik het niet had geprobeerd”.

Voor iedere onbesuisde persoon die zich zonder nadenken ergens instort en de nodige risico’s neemt, staan vele anderen die zouden willen dat ze de moed hadden om te proberen hun dromen te verwezenlijken, die zouden willen dat ze het zouden proberen en die de rest van hun leven spijt hebben dat ze het niet hebben geprobeerd.

Winnaars gedragen zich op zo’n manier dat ze hun capaciteiten zo veel mogelijk vergroten zodat hun kans van slagen zo groot mogelijk is; ze storten zich niet zonder nadenken ergens in maar ze blijven ook niet de rest van hun leven dromen over hoe het had kunnen zijn. Winnaars ondernemen in plaats van bij de pakken te blijven zitten.

Er bestaat geen wonderbaarlijk geheim voor hun succes. Het komt nogmaals neer op veel zelfvertrouwen, zoals ook een theorie aantoont die het pygmalioneffect wordt genoemd. Volgens die theorie hebben succesvolle, vastberaden mensen succes en zijn ze vastberaden doordat ze geloven dat ze succesvol en vastberaden zijn.Dankzij de zelfverzekerdheid die ze uitstralen krijgen ze een winnaarsmentaliteit en gaat het hen voor de wind.

Net zoals onsuccesvolle en twijfelde mensen onsuccesvol zijn en twijfelen doordat ze geloven dat ze onsuccesvol zijn en niets zeker weten. In beide gevallen komt wat ze denken over zichzelf ook daadwerkelijk uit.

Wanneer je proactief bent en beslissingen neemt, ben je op de juiste weg een winnaar te worden. En maak je geen zorgen over vergissingen en fouten.

Die zijn heel normaal en horen erbij; ook winnaars maken fouten. Fouten zijn bedoeld om van te leren zodat je een negatieve ervaring in de toekomst positief kan aanwenden.


Een van onze basiswaarden binnen het Cambussa project, maken van een winnaars mentaliteit, gedreven in een positieve, zelfverzekerde en doelgerichte mindset.

Neem nu de koe bij de hoorns en leg dit niet naast je neer, neem NU contact op met ons en kijk wat we voor jou kunnen betekenen.

Neem deel aan een onvergetelijke trip en versterk jezelf met deze kracht.

LIFT YOUR LIFE55 weergaven

Comments


NEWSLETTER

bottom of page